30 χρόνια IAESTE Thessaloniki
30 χρόνια IAESTE Thessaloniki

30 χρόνια IAESTE Thessaloniki

Η τοπική επιτροπή στη Θεσσαλονίκη υπάρχει από το 1992 όπου ιδρύθηκε, στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την επιβλέπουσα καθηγήτρια κα. Ρωξάνη Τζήμου-Τσιτουρίδου. Η κα. Τζήμου-Τσιτουρίδου είχε την υποστήριξη τόσο της Πρυτανείας όσο και της Κοσμητείας και μαζί με αρκετούς φοιτητές/εθελοντές ξεκίνησαν κάτι πρωτοποριακό και όμορφο για τις συνθήκες της εποχής. Στη συνέχεια, ο καθηγητής κος Μάρκος Ασσαέλ ανέλαβε την ευθύνη της ομάδας και συνέχισε το έργο της κας Τζήμου-Τσιτουρίδου το ίδιο δυναμικά!Από αριστερά προς τα δεξιά ο κος Ι. Τσιβιντζέλης, η κα Ρ. Τζήμου-Τσιτουρίδου και ο κος Μ. Ασσαέλ.

Σήμερα η επιτροπή αριθμεί 23 ενεργά μέλη με επιβλέποντα τον καθηγητή κ. Τσιβιντζέλη και εκτός από το αρχικό αντικείμενο δράσης της (προσφέρει βοήθεια σε φοιτητές ώστε να βρουν την τέλεια πρακτική στο εξωτερικό και υποδέχεται ξένους φοιτητές για πρακτική άσκηση στην Ελλάδα), δραστηριοποιείται σε εκπαιδευτικές ημερίδες, σεμινάρια soft skills, ενώ συμμετέχει και σε πολλές δραστηριότητες του ΑΠΘ, μαζί με άλλες φοιτητικές ομάδες.

Εθελοντές IAESTE Thessaloniki, 2021-2022

Όλα αυτά τα χρόνια η τοπική επιτροπή της Θεσσαλονίκης υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια, διοργανώνοντας τεράστιες εκδηλώσεις στα πλαίσια του παγκόσμιου οργανισμού, μέχρι φοιτητικές εκδηλώσεις αποκλειστικά για το ΑΠΘ, επιμορφωτικές ημερίδες καθώς και τα ετήσια Quiz, που είχαν στόχο τη δικτύωση των φοιτητών και λίγη διασκέδαση!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και της καραντίνας, η ομάδα προσαρμόστηκε άμεσα Δυστυχώς τα αυστηρά μέτρα δεν μας επέτρεψαν να υποδεχτούμε όσους φοιτητές ελπίζαμε, ωστόσο δεν το βάλαμε κάτω και διευρύναμε ακόμα περισσότερο το φάσμα των δράσεων μας, με web based ημερίδες και σεμινάρια.

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό των 30 χρόνων IAESTE Thessaloniki.

Με αφορμή τα 30 αυτά χρόνια δράσης η επιτροπή μας το Σάββατο 21 Μαίου γιόρτασε στο ΚΕΔΕΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να ευχαριστήσει και να τιμήσει όλους όσοι στηρίζουν το έργο της IAESTE στο πέρασμα των χρόνων. Μια σειρά σύντομων παρουσιάσεων και ομιλιών πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, ενώ δεν έλλειψε η ζωντανή μουσική και η παρουσία μπουφέ. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν υπήρχε η ενεργή συμμετοχή των εθελοντών μας, η βοήθεια των εργοδοτών και των καθηγητών καθώς και η βοήθεια των χορηγών μας (Galileo Galilei, Super Market Σκλαβενίτης, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Φέτα Καραγιάννη και Catering Χούτος).

            

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό των 30 χρόνων IAESTE Thessaloniki.

Είτε κάνατε πρακτική μέσω του οργανισμού μας, είτε παρακολουθήσατε κάποια από της διοργανώσεις μας, είμαστε χαρούμενοι που ήσασταν κομμάτι της ιστορίας μας και σας ευχαριστούμε!

Ο παγκόσμιος οργανισμός της IAESTE φέτος γιορτάζει 75 χρόνια δράσης, και η επιτροπή της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε παρά να είναι περήφανη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του δικτύου τουλάχιστον 85 χωρών, τα τελευταία 30 χρόνια. 30 χρόνια αξέχαστων εμπειριών. 30 χρόνια φοιτητικής ζωής. 30 χρόνια δουλειάς και γνώσης. Ελπίζουμε σε άλλα τόσα!

Οργανωτική επιτροπή για τον εορτασμό των 30 χρόνων IAESTE Thessaloniki. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ε. Βελώνη, Χ. Ράντζου, Ε. Διακουμή και Ν. Καραγιάννη.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείς να δεις ένα βίντεο για τα 30 χρόνια δράσης της IAESTE Thessaloniki!