Οδηγίες Συμπλήρωσης Θέσης

Εφόσον πήρατε κάποια θέση, συγχαρητήρια! Αλλά τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ. Πρέπει να γίνουν κάποιες ακόμα διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθεί ο εργοδότης για εσάς και να σας δεχτεί για την πρακτική άσκηση.

Αρχικά, θα πρέπει να εγγραφείτε στην διεθνή πλατφόρμα της IAESTE. Αν φυσικά έχετε ήδη λογαριασμό, πάτε κατευθείαν στο επόμενο βήμα. Αφού επαληθεύσετε το email σας, συμπληρώστε τα στοιχεία στο προφίλ σας, ώστε να εγκρίνουμε το λογαριασμό σας, και να ξεκινήσουμε την υποψηφιότητά σας (nomination) για τη θέση! Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον οδηγό.

Στη συνέχεια, θα συμπληρώσετε στην υποψηφιότητά σας στοιχεία για εσάς και για την πρακτική, όπως τις ημερομηνίες που επιθυμείτε. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να κατεβάσετε συμπληρωμένη την student nominated form, την οποία πρέπει να υπογράψετε.

Παράλληλα πρέπει να μαζέψετε κάποια απαραίτητα έγγραφα στα αγγλικά τουλάχιστον 2 εργάσιμες μέρες πριν το deadline for nominations, σε ενιαίο αρχείο pdf, μεγέθους 3 MB το πολύ. Τα έγγραφα που χρειάζονται μπορεί να έχουν μικρές διαφορές αναλόγως τη χώρα, αλλά αν δεν αναγράφεται κάτι άλλο είναι τα εξής:

 1. Offer form (O-form) της θέσης για την οποία κάνεις αίτηση
 2. Student Nominated, που θα δημιουργηθεί από την πλατφόρμα
 3. Βιογραφικό σημείωμα (προτείνουμε όχι πάνω από 2 σελίδες)
 4. Γράμμα προς τον εργοδότη (Motivation Letter)
 5. Αναλυτική βαθμολογία (μπορείτε να τη ζητήσετε σαν αναλυτική για Erasmus)
 6. Βεβαίωση σπουδών, αν η αναλυτική σας δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία της βεβαίωσης σπουδών, πχ. τρέχον εξάμηνο φοίτησης
 7. Απλά αντίγραφα ξενόγλωσσων πτυχίων
 8. Επίσημη έγχρωμη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας, μπορεί να περιλαμβάνεται στο βιογραφικό)
 9. Σκαναρισμένο διαβατήριο (ή ταυτότητα για χώρες ΕΕ)
 10. Συμπληρωματικά έγγραφα που τυχόν ζητάει η συγκεκριμένη θέση (συστατικές, βεβαίωση προηγούμενης πρακτικής, προϋπηρεσία κλπ.)
 11. Portfolio, μόνο για τους αρχιτέκτονες σε ξεχωριστό αρχείο μεγέθους το πολύ 18 MB, με το όνομα σας

Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι στα αγγλικά.
Ακόμα θα ήταν καλό να συμπεριλάβετε κάποια/ες συστατική επιστολή, φυσικά στα αγγλικά.
Τέλος, θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι όταν σας αποδεχτεί ο εργοδότης θα πρέπει να μας καταβάλετε το αντίτιμο της συμμετοχής στο πρόγραμμα (50€), και μετά την πρακτική να συμπληρώσετε την αναφορά αξιολόγησής της.

Αυτό το αρχείο pdf (και το portfolio αν απαιτείται) θα το προσθέσετε στο nomination σας, στην καρτέλα "Student documents" και μετά θα μπορείτε να την υποβάλετε. Αυτό καλό είναι να γίνει τουλάχιστον 2 εργάσιμες μέρες πριν το deadline for nominations, γιατί αφού την υποβάλετε θα ελέγξουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται να διορθώσετε. Αν τα χαρτιά σας είναι εντάξει, θα τα προωθήσουμε στην αντίστοιχη χώρα και στον εργοδότη.

Μετά από αυτό, μπορείτε πλέον να χαλαρώσετε, και να περιμένετε την απάντηση του εργοδότη! Καλή επιτυχία!

Για τυχόν απορίες μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην τοπική επιτροπή μας.


Σημείωση για τα προσωπικά δεδομένα:

Η αποστολή των εγγράφων γίνεται μέσω της διεθνούς πλατφόρμας της IAESTE. Συνεπώς ισχύουν οι όροι και πολιτικές δεδομένων της, με τους οποίους συμφωνείτε κατά την εγγραφή σας και κατά την υποβολή της υποψηφιότητας. Τα δεδομένα σας θα είναι προσβάσιμα μόνο από την επιτροπή IAESTE της χώρας υποδοχής, της Ελλάδας και φυσικά τον εργοδότη, με σκοπό την πραγματοποίηση της πρακτικής.